Business Lessons

gallery/creative_logo2

Пет стъпки при създаване на маркетингова стратегия чрез представяне на вашата история

 

Автор: Алиса Грегъри
Линк към оригиналната статия: http://www.sitepoint.com/blogs/2010/06/05/writing-your-own-marketing-story/

 

 

     Предлагаме ви 5 стъпки, чрез които да напишете и развиете ваша собствена история, за да я прилагате във вашия бизнес с маркетингова цел:

     Стъпка 1: Разберете какви са резултатите, които желаете да постигнете
     Преди да създадете вашата стратегия, чрез представяне на вашата собствена история, трябва да сте наясно какво се надявате да постигнете. Какво искате да си мисли вашата публика, т.е. хората, които евентуално ще закупят вашият продукт, какво ще почустват и какво ще направят след като чуят вашата история?

     Стъпка 2: Разчистете място
     Всеки си има история, но не всяка история е подходяща за да се създаде маркетингова стратегия, чрез която да печелим. Ако вашият разказ няма способността да осъществи това, което описахме в стъпка 1, то тогава може би ще трябва да я замените с друга, по-подходяща история.
     Линиите, по които трябва да вървите при създаването или написването на историята са следните:
     - разкриите причините за създаването на вашия бизнес
     - обяснете защо сте избрали именно това име на вашата фирма или на предлаганата от вас марка продукт
     - напишете какво означава вашето лого и марка
     - разкажете как мислите да постигнете дългосрочните си мечти
    Ако изпитвате трудности при представянето на вашата история, то тогава се опитайте да се поставите на мястото на вашата аудитория и да разберете какво би ги привлякло към вашия разказ. Това ще ви помогне да погледнете от друг ъгъл на вашата история. Запомнете, че за да изполвате разказването на история ефективно трябва да бъдете искрен и да ви е комфортно, когато разказвате. Ползвайте с мярка избраната от вас история.
 
     Стъпка 3: Създайте вашия разказ
     Както и всяка друга история и маркетинговата история трябва да си има увод, изложение и заключение. Спомнете си дните, когато пишехте есета и по същия начин създайте оформлението на вашия разказ и след това го напълнете със съдържание. За да създадете реалистичен и убедителен разказ, бъдете фокусирани и последователни в разказването. Уверете се, че сте включили действие, чрез което ще привлечете аудиторията.

     Стъпка 4: Тествайте я
     Направете си тест, като разкажете историята и вижте дали няма нужда да се редактира, ако не се е получил желания резултат. Отстранете всичко, което не е нужно за постигането на целта, която има историята. Ако е възможно допитайте се до един или няколко човека, които да чуят историята и да дадат мнение.

     Стъпка 5: Включете я във вашият бизнес
     Веднъж щом вашата история е създадена, вие може да развиете чрез нея други формати, които да ви послужат за различни сектори от вашия бизнес. Ето няколко идеи:
     - направете си кратка версия на вашата история, която може да използвате например във началната страница на вашия сайт или в рекламни брошури.
     - използвайте цялата история за писма към клиенти или за страницата "За нас" от интернет сайта ви.
     - заключителната фраза на историята трябва да обобщава всичко в нея.
     Целта е историята да се отрази на всичко, което правите, така че да сте последователни и да обединявате всички аспекти на вашия бизнес и така че той да стане важна част от сектора, в който е бизнеса ви.

 

www.000webhost.com