Business Lessons

gallery/creative_logo2

Как да сме по-организирани и да не отлагаме

1. Винаги вършете първо най-голямата и най-важната задача, която имате. Не започвайте от лесните и да оставяте трудната за най-накрая. Ако започнете с по-лесните и маловажни неща, може да стане така, че да не ви остане време за най-важната задача.

2. Бъдете ориентирани към действия. Вместо само да правите планове и да говорите за това, което смятате да направите, по-добре действайте и го правете, иначе само губите ценно време.

3. Работете само по една задача и след като приключите работата по нея, тогава започнете да работите по следващата. Ако спирате и постоянно превключвате между две или три задачи, разпилявате енергията си и губите време докато се ориентирате докъде сте стигнали и какво следва, а може и да пропуснете някоя важна подробност. Затова съсредоточете усилията си само върху едно нещо и ще бъдете максимално ефективни и откъм време и откъм качество на изпълнението.

4. Изработете си навици за успех. Тези навици включват това да започвате с най-важната задача, да вършите работа само по една от задачите си, да започвате следващата задача само след като сте приключили с предишната, да не отлагате. Това става с доста самодисциплина и практика, но веднъж изработите ли си тези навици, то те минават на подсъзнателно ниво и не е нужно да се напрягате за да постигате тези състояния, а ума и тялото ви се настройват автоматично.

5. Когато имате цел, то започнете работата по нея веднага, не отлагайте. Когато отлагате, ще се получи така, че да има все други неща за правене и да не може да достигнете до най-важните си задачи. Затова отложете по-маловажните, а дайте предимство на тези, които наистина са от значение. За целта си направете списък, ако желаете.

6. Не мислете за евентуалния неуспех, а мислете и си представяйте само какво ще бъде, ако успеете. Това ще помогне на мозъка ви да произвежда ендорфини и по този начин работата ви ще върви по-добре и мисленето ви ще е по-ясно.

7. Ако ви е трудно с дадено нещо в началото, то проявете търпение и не бързайте да се отказвате. Нещата не стават бързо и веднага. Трябва практика. Колкото повече практикувате дадено умение, толкова по-добър ставате. Мозъка е като мускул, колкото повече го употребявате, толкова повече се развива и ви служи по-добре.

8. Когато си изграждате нов навик или умение трябва да преминете през три етапа. Първият етап е да вземете твърдо решение да усвоите умението или да си изградите навика. Вторият етап е да бъдете дисциплиниран и да наложите волята си докато навика или умението ви не станат автоматични. И третият етап е да вършите всичко с решителност, възползвайки се от изградения вече навик.

9. Представяйте си какъв искате да бъдете. Визуализирайте резултатите от своята работа. Вижте се такъв какъвто трябва да бъдете след като сте усвоил уменията и навиците, които са ви нужни и след като сте постигнал целите си.

 

 

www.000webhost.com