Business Lessons

gallery/creative_logo2

Как да получим чудесни препоръки от клиентите си

Автор: Алиса Грегъри
Линк към оригиналната статия: http://www.sitepoint.com/blogs/2010/06/14/how-to-get-great-testimonials/

 

 

     Препоръките са чудесен начин за удостоверяване на вашият стремеж за постигане на добри резултати. Обикновено разбираме препоръките като пристрастия на хората към един или друг продукт. Те имат голямо значение най-вече за фрийленсърите и собствениците на малък бизнес.
     Добрите препоръки може да побутнат вашия бизнес напред и да доведат до повишаване на продажбите на предлагания от вас продукт или продукти.
     Ето няколко начина как да се сдобиете с добри препоръки от вашите клиенти:
   
     Изберете правилните клиенти
     Не всеки клиент е подходящ за да направи хубава препоръка за вас. Ограничете вашите молби за препоръка само към клиенти, с които работите по-дълго време, такива които знаят с какво точно се занимавате и какви са вашите цели и имат желание публично да заявят, че са ваши клиенти. Достатъчно е да имате няколко такива клиента, които да могат да разкажат хубава история за вас, за вашето обслужване и да кажат какво печелят те, работейки с вас.
     Добра идея е също така да споделите малко вътрешна информация с тях, например как смятате да използвате тези препоръки.

     Използвайте бланки за мнения
     Повечето хора предпочитат да споделят в устна форма своето мнение за нещо. На други им трябва малко окуражаване.Затова може да използвате бланки за мнения или въпросници, за да дадете възможност на вашите клиенти по-лесно да споделят мнението си за вас. Стандартната форма на една такава бланка или въпросник може да помогне при събирането на повече препоръки. Може да съберете досега дадените препоръки и да ги ползвате в бланките, за да улесните клиентите при попълването им.

     Прибавете заинтересованост
     Вашите препоръки не бива да бъдат в прав текст. Ако имате клиенти, които биха искали да ръководят например интервюта за събиране на препоръките, по-добре те да го водят. Запишете го на аудио или видео, направете ги на малки части, не повече от 3 минути и ги използвайте след това, като реклама.

 

 

www.000webhost.com